Pärnu tõstab bussipiletite hinda (5)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühiskaart. Foto on illustreeriv.
Pärnu ühiskaart. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus saatis volikokku eelnõu, mille vastuvõtmisel tõuseksid juulist linnabussides piletihinnad.

Edaspidi hakkab bussipileti hind Pärnus sõltuma sellest, kuhu ostja on sisse kirjutatud.

Praegu 64 senti maksev tunnipilet maksaks Pärnu piletisüsteemiga liitunud omavalitsuste elanikele euro ja teistele kaks eurot.

Päevapileti eest, mille hind on praegu kaks eurot, maksaksid soodustatud isikud kolm ja ülejäänud viis eurot.

Viieeurone viie päeva pilet oleks sama hinnaga üksnes Pärnu piletisüsteemiga ühinenud omavalitsuste elanikele, ülejäänutele maksaks see 15 eurot.

30 päeva pilet, mille eest praegu tuleb välja käia 14,06 eurot, hakkaks soodustatud isikutele maksma kümme ja ülejäänutele 45 eurot. Soodustatud isikud on need, kelle omavalitsused liituvad Pärnu piletisüsteemiga.

Tasuta võiksid Pärnu linnabussides 1. juulist sõita 65aastased ja vanemad inimesed, vanadus- ja töövõimetuspensionärid, puuduva töövõimega isikud, õpilased, üliõpilased, nelja- ja enamalapselise pere liikmed ja eestkoste all inimesed, kes on sisse kirjutatud Pärnu piletisüsteemiga ühinenud omavalitsuste territooriumile. Muude omavalitsuste õpilaste, puudega isikute, üliõpilaste, pensionäride ja puuduva töövõimega isikute sooduskuupileti hind on 25 eurot (tavapilet maksab 45 eurot).

Elukohast sõltumata võivad Pärnu linnabussides tasuta sõita üksnes kaitseväe vormiriietuses ajateenijad, sügava puudega inimese saatjad, kuni 18aastased puudega lapsed ja nende saatjad, kellele riiklik tasuta sõidu õigus ei laiene.

Seni on Pärnu linn võimaldanud 65 aastastel ja vanematel tallinlastel, tartlastel ja teiste omavalitsuste pensionäridel suvepealinnas tasuta sõita. Ka õpilastele, üliõpilastele ja ajateenijatele on linnakassa arvel tehtud soodustusi, kuigi riik näeb tasuta sõidu võimaluse ette üksnes eelkooliealistele ning erinevatele puuetega inimestele ja nende saatjatele.

Volikogu arutab uusi piletihindu ja sõidusoodustusi 21. juunil.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles