Majandusime? Eesti suurim päikesejaam valmib mõne kuuga (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ­kunagine prügila suleti 2006. aastal. Päikesejaam rakendaks ­seni kasutult seisva prügimäe nõlva, suurendades Paikre elektritootmist mitu­ korda.
Pärnu ­kunagine prügila suleti 2006. aastal. Päikesejaam rakendaks ­seni kasutult seisva prügimäe nõlva, suurendades Paikre elektritootmist mitu­ korda. Foto: Urmas Luik

Pärnus Räämal ­kunagise Paikre prügila alale kavandatud päikesepaneelidel töötav elektrijaam valmib veel enne, kui riik võtab jaamalt võimaluse saada rohelise energia tootmise toetusraha.

Seda kinnitas OÜ Paikre juhataja Kristo Rossman. “Tingimus on, et peame jaama käivitama hiljemalt 31. detsembril, et mitte jääda ilma rohelise energia tootmisele riigi makstavast toetusest,” selgitas ta.

Riik on valmis maksma toetust, aga ainult neile lisanduvatele rohelise energia jaamadele, mis on käivitatud käesoleva aasta vältel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles