Firmasid ärgitatakse nõgest jahvama

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võilillefestivalil ­küsitles Tartu ülikooli Pärnu kolledžis tegutsev projekti “NatureBizz” Eesti esindaja Gristel Leetma (paremal) uurimuse tarbeks nõgesepulbri tootjat ­Margit Kirsipuud.
Võilillefestivalil ­küsitles Tartu ülikooli Pärnu kolledžis tegutsev projekti “NatureBizz” Eesti esindaja Gristel Leetma (paremal) uurimuse tarbeks nõgesepulbri tootjat ­Margit Kirsipuud. Foto: Erakogu

Pärnumaal mere- ja metsaande ning muid loodusressursse väärindavaid mikroettevõtjaid kutsutakse osalema koostööprojektis, mida veavad Eesti, Läti, Soome ja Rootsi ülikoolide eksperdid.

Gristel Leetma ja Marit Piirman Tartu ülikooli Pärnu kolledžist rääkisid, et tegemist on ­Läänemere-äärsete riikide projektiga “NatureBizz (Business and Wellness from Green Economy Growth)”, mille eesmärk on ergutada Läänemere regiooni rohemajandust. Keskendutakse väiketootjatele, kes ammutavad toorainet loodusest.

Uuringute abil soovitakse panustada eeskätt rohelise mõtteviisiga ettevõtjate tegevusse: küsitletakse mikroettevõtjaid, uuritakse sektorit laiemalt, et kokku panna riikide raportid ja ühisraport, mille alusel asuda väiketootjaid koolitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles