Video: Timmkanali silla remondil purunes vana ehituskonstruktsioon

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Häädemeeste vallas Rannametsa–Ikla maanteel Timmkanali sillal alanud tekiplaadi ja servaprussi betoonivalul purunes silla vana betoonkonstruktsioon. Inimesed ei saanud viga ja intsident ei mõjuta liikluskorraldust.

Maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juhi Margus Eisenschmidti sõnutsi osutus varasema tekiplaadi betooni kvaliteet arvutustest ja oodatust rabedamaks ning purunes. Seetõttu läksid lahti raketise kinnitused ning servaprussi ja jalgteeplaadi armeering koos raketisega vajus projektsest kõrgusest välja.

Eisenschmidti kinnitusel reageerisid ehitajad kohe ja betooni valu lõpetati. Edasise valu tarbeks tugevdatakse raketist ja valatavat aluspinda.

Maanteeameti Lääne regiooni ehitusosakonna sillainseneri Ervin Heina sõnade kohaselt on ehitaja teinud töö korrektselt ja puudused likvideeritakse.

Maanteeameti kinnitusel ei mõjuta intsident plaanitult oktoobrini kestvate remonditööde kulgu.

„Ehitaja on teinud objektil tublit tööd ja oli intsidendini ehitusgraafikust tublisti ees,” ütles Eisenschmidt.

Eelmise kuu keskel alanud tööde käigus rajatakse Timmkanali silla sammastele uus pealisehitus ja remonditakse silla sambaidki. Samuti uuendatakse sõidutee katet sillal ja pealesõitudel ning paigaldatakse nõuetele vastavad piirded.

Sügiseni kestvate tööde on pool silda tavaliiklejatele ja ühistranspordile suletud. Liigeldakse eelissuunaõigusega avatud sillapoolel. Pärast remonti on sõiduosa laius sillal 8,75 meetrit.

Töid teeb Concrete Highway OÜ ja omanikujärelevalvet AS Taalri Varahaldus. Tööde maksumus on 170 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles