Kuus pärnakat sai koondisekutse

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall. Foto on illustreeriv.
Jalgpall. Foto on illustreeriv. Foto: Caro/ScanPix

Soome klubidega treeningmatšideks kogunenud Eesti naiste jalgpallikoondise ridadesse kutsuti kuus Pärnu jalgpalliklubi mängijat.

Selle nädala jooksul Soomes kohalike kõrgliigaklubide Ålandi Unitedi ja Turu Palloseuraga treeningmänge pidavasse vutikoondisesse said Pärnu mängijatest kutse väravavaht Mari-Ann Ploompuu, kaitsjad Ketlin Saar ja Berle Brant ning poolkaitsjatest ja ründajatest Kristina Bannikova,

Kairi Himanen ja Merily Toom.

Täna ja eile Tallinnas treeninud koondis läheb reedel Ahvenamaal vastamisi Ålandi Unitediga, pühapäeval on Nummelas vastas Turu Palloseura (TPS).

Viimasest koondisemängust on möödas umbes kaks kuud ja peatreener Jarmo Matikaineni sõnutsi on pärast pikemat pausi taas hea koondisele keskenduda „Olin esialgu veidi mures, sest meil ei õnnestunud saada juunikuusse vastaseks mõnda koondist, kuigi meil on kindlasti vaja mängupraktikat. Soome klubid on siiski hea alternatiiv ja usun, et need on tugevad vastasseisud. Teades Soome liiga kõrget taset, usun, et meil võib esialgu vastastega veidi raskusi tekkida,” rääkis Matikainen.

Åland hoiab liigatabelis kümne vooru järel kolmandat kohta, TPS paikneb kuuendal positsioonil. „Åland on kindlasti võimeline sellel aastal liigat võitma. Nad on suutnud alistada eelmise aasta meistri ja mänginud tasavägiselt teiste tugevate vastastega. Neil on võistkonnas nii häid välismaalasi kui Soome koondislasi. TPS on veidi noorema koosseisuga, kuhu enamasti kuuluvad Soome tüdrukud, kuid nad on samuti väga tugevad,” iseloomustas koondise peatreener vastaseid.

Kuna tegemist pole koondise ametliku maavõistlusega mõne teise riigi esindusega, ei saa Eesti koondises osalevad jalgpallurid statistikasse kirja mängu koondise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles