Jüri Arrak ja Kai Kase esitlevad raamatuid

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri ja Kai Arrak
Jüri ja Kai Arrak Foto: Endel Apsalon

Pärnu uue kunsti muuseumis esitlevad neljapäeva pärastlõunal oma uudisteoseid Jüri Arrak ja Kai Kask.

Kunstnik Jüri Arrak üllitas koos raamatukoguhoidja Ilmar Venega raamatu “Ilma naljata”, Kai Kasel ilmus novellikogumik „Kogetud teosed“.

Kunstnik ja kirjanik räägivad raamatuesitlusel publikuga ja omavahel.

Arraku ja eraõpetlasest Vene kirjavahetus on huvitavamaid ajastudokumente Eesti vaimuloos viimasest veerandsajandist. Kaks õhtumaist erudiiti, üks Tallinnas oma ateljees, teine Tartus ülikooli raamatukogus, vahetavad pikki aastaid mõtteid religioonist, filosoofiast, inimese olemisest ja mitteolemisest, käsil töödest – millestki, mida võiks nimetada põhiliseks, mis aga trükisõnasse tavaliselt ei jõua. Käsitsi kirjutatud paberkiri paistab olevat mõttevahetuseks parim vorm, lastes arutlustel küllalt haruneda ja settida, spontaansust samal ajal alal hoides.

Kai Kask on kirjutaja pseudonüümi taga, kes on raamatuks vorminud enda viimase 15 aasta loomingu. Kask iseloomustab seda sõnadega “autobiograafiline”, “tragikoomiline”, “realistlik”, “populistlik”, “ajastutruu” ja ajastuülene”.

Kirjanik ja kunstnik räägivad publikuga ja omavahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles