Manijal tehakse korda teed ja hõljuki maabumisplats

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manija saar.
Manija saar. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnaga ühinenud Manija saarel rekonstrueeritakse saarekeskuse ja sadama vaheline tee, asfalditakse hõljuki maabumisplats ja rajatakse tuletõrje veevõtukoht.

Tööde tarvis otsustas ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) eraldada väikesaarte programmist ligemale 42 000 eurot. Koos linnavalitsuse omafinantseeringuga on kavas kulutada 49 360 eurot, et teha korda saarekeskuse ja sadama vaheline lagunenud asfaltkattega tee ja asfalteerida sadamas hõljuki maabumisplats ja selle juurdepääsutee.

Pärnu linnavalitsuse teatel aitab rekonstrueerimine tagada korraliku transpordiühenduse saare ja mandri vahel, sealhulgas hädaolukorras. Hõljukit kasutatakse regulaarseks reisijateveoks ajal, mil laevad ei liigu ja autoga jääl sõita ei saa, samuti tehakse sellega tehakse erakorralisi sõite.

Manija külakeskuse põhjaküljel rajatakse tee äärde nõuetekohane tuletõrje veevõtukoht, et tagada saarel hoonete või roostiku põlemise korral rahuldav päästevõimekus.

"Õnnetuse korral on esimene reageerija Tõstamaa päästekomando, kes sõidab saarele omavalitsuse väikelaevaga Mann. Komando võtab kaasa oma pumba ja mõned voolikuliinid. Rajatav veevõtukoht on ainukene võimalus saada sellise tehnikaga võimalikult kiirelt kätte kustutusvesi, mis siis suunatakse pikkade voolikutega sinna, kuhu tarvis. Päästeauto saarele kiiresti ei pääse ja veevõtukoht on parim lootus," selgitas Tõstamaa vallavalitsuse projektijuht Alo Tomson.

Kõik mainitud remonditööd on kavas ette võtta järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles