Pärnu purjetamisnädal pakub igale maitsele midagi

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laser Standardi klassis seilab sel nädalavahetusel Pärnu lahel üle paarikümne roolimehe Eestist ja Lätist.
Laser Standardi klassis seilab sel nädalavahetusel Pärnu lahel üle paarikümne roolimehe Eestist ja Lätist. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Pärnu jahtklubi sündmusrohke purjetamisnädala avab homme Laser Standardi ja Laser Radiali klassi svertpaatide ning F18 klassi katamaraanide Eesti lahtiste meistrivõistluste esimene etapp.

“Algava purjetamisnädala kavas on senistest aastatest tunduvalt rohkem üritusi,” rääkis jahtklubi tegevjuht Raiko Lehtsalu. “Laupäeval seilavad Eesti ja lähinaabrite tippklassi roolimehed merel, samal ajal viivad kohalikud kaptenid avamerejahtidega programmi “Eesti Vabariik 100” raames linnakodanikke paar tundi kestvale eskaadrisõidule. Päeva teises pooles tutvustavad jahtklubi purjetamiskooli õpilased ja treener Elise Umb puuetega inimestele esmalt kaldal meresõidu tarkusi ja seejärel saavad nad kogenud roolimeeste käe all jõel seilata.

Eskaadrisõidu järel räägivad staažikad merekarud huvilistele põnevaid seiku nii Pärnu jahtklubi kui Eesti purjetamise ajaloost ja kell 20 algab klubi õuel Grete Paia kontsert.”

Eesti meistrivõistlused jätkuvad pühapäeval finaalsõitudega jõel jahtklubi akvatooriumil. Pärnu sportlastest võistlevad Laser Standardil Rasmus Maalinn ja Karsten Holter. Laser Radialil seilavad kodustel vetel mullune Eesti meister Keith Luur, Markus Kostabi ja Nele Leit-Teetlaus ning F18 klassis seilavad Mihkel Kosk ja Markko-Rollin Põdra.

Purjetamisnädal jätkub Optimisti klassi noorte erinevate võistlustega jõel ja lahel, kolmapäeva õhtul stardivad kiiljahtide meeskonnad Kesknädalaringi karikasarja seitsmendale etapile ja sündmusrohke nädala viimane vaatus lavastatakse Peeter Sõbra mälestusvõistlusel Sorgu regatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles