Pärnus müüdi mais enim rohegaasi (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohegaasi tankla Pärnus Savi tänaval.
Rohegaasi tankla Pärnus Savi tänaval. Foto: Eesti Gaas

Pärnus müüdi läinud kuul kõige rohkem rohegaasi Eestis.

Kõige enam, 57 000 kuupmeetrit osteti rohegaasi Pärnus, seejärel Tallinna tanklates ligikaudu 27 000 ja Tartus 7000 kuupmeetrit.

“Palju mõjutab rohegaasi tarbimist linnatranspordi üleminek rohegaasile. Selle aasta mais läks enamik Pärnu linnabusse üle rohegaasile, mis hüppeliselt tõstis tarbimist,” selgitas Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

Eesti sõidukiomanikel avanes selle aasta aprilli lõpust esimets korda võimalus tankida sõidukeisse maagaasi kõrval kodumaist rohegaasi ehk biometaani. Eesti Gaasi vastsest statistikast selgub, et uudse kohaliku autokütuse müügi maht Eesti tanklates oli mais ligemale 261 000 kuupmeetrit, millest üle kolmandiku jõudis sõidukitesse puhtal ehk segamata kujul.

Kotov tõdes, et keskkonnahoidlike autokütuste müüki tõukab tagant tarbijate teadlikkus soodsast hinnast ja vähesest saastest. “Maikuu rohegaasi müügi maht ületas meie prognoose ja näitab, et nii ettevõtted kui ka eraisikud ostavad üha teadlikumalt transpordiks mõeldud gaasi just vähese keskkonnamõju tõttu,” ütles ta.

Eesti Gaas müüs oma tanklates mais kogu Eestis 261 000 kuupmeetrit rohegaasi, millest puhta tootena osteti 92 100 kuupmeetrit.

Samuti pakub Eesti Gaas tanklates maa- ja rohegaasi segu, mida müüdi kombineerituna 169 000 kuupmeetrit rohegaasi ja 700 000 kuupmeetrit maagaasi.

Rohegaasi toodetakse biolagunevatest jäätmetest, reoveest ja reoveesettest, põllumajandusliku päritoluga jäätmetest ja erisugust päritolu biomassist. Eesti Gaasi tanklad on ainsad, kus rohegaasi praegu tankida saab. Kuna koostise ja kvaliteedi poolest on rohe- ja maagaas samaväärsed, sobivad autole mõlemad ja neid võib kasutada kombineerituna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles