Puudusi leidus igas ettevõttes  

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus. Pilt on illustreeriv.
Puidutööstus. Pilt on illustreeriv. Foto: Meelis Meilbaum

Kogu Eestis kontrollitud 170 puidutööstusettevõttest käisid tööinspektorid Pärnumaal läbi 13 ja sellist, kus midagi laita poleks, ei leidunud.

Tööinspektsioon põhjendab puidutööstuste sihikule võttu sellega, et neis ettevõtetes on tööõnnetuste juhtumise sagedus Eestis esikohal: mullu tuli ette 399 õnnetust, neist 93 raskete tagajärgedega.

Nüüdse sihtkontrolli käigus vaadati töövahendite ja liikumisteede korrasolu, isikukaitsevahendite kasutamist, töötajate olmetingimusi ja tervisekontrolli läbimist.

Pärnus käisid inspektorid 13 kohas. Rikkumisi fikseeriti 26. Küll puudusid töövahenditel kaitsekatted (kahes ettevõttes) ja seiskamisseadised, ei olnud tehtud nõuetekohast töövahendite kontrolli ega fikseeritud tulemusi kirjalikult (kahes ettevõttes). Üleriigiliseltki avastati töövahenditega seotud rikkumisi küllalt palju. Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja tähendas, et puidutööstuses on üks peamisi õnnetuste põhjusi katkise tööriistaga töötamine.

Neljas ettevõttes tabati töötajaid, kes ei kandnud ettenähtud isikukaitsevahendeid. Neljas firmas puudusid isikukaitsevahendite kandmise kohustusmärgid.

Veel avastati Pärnumaa ettevõtteid üle vaadates esmaabikapist aegunud esmaabivahendeid või puudusid need sootuks. Kukkumisohtlikud kohad ei olnud kolmes firmas nõuetekohaselt tähistatud ja liikumisteedel vedeles üleliigseid asju.

Veel tuvastati, et tõstetropid ei vastanud nõuetele ja puudus töökeskkonnaspetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles