Uus kunstifestival ootab uudistajaid Virtsu rannikule

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toortuumiku kunstifestivalil sünnivad teosed inspireerituna Virtsu ranniku loodusest.
Toortuumiku kunstifestivalil sünnivad teosed inspireerituna Virtsu ranniku loodusest. Foto: Urmas Luik

Virtsu tuulisel rannikul Väinamere kaldal Mere puiestee lõpus on juba nädala algusest kivide ja põõsaste vahel toimetanud eri riikide uusmeedia, maastiku-, bio- ja tantsukunstnikud. Selleks et ­aimu saada, milliseid loovimpulsse see inimtühi paik neis tekitas, tasub täna kell 13 kohale minna ja osa saada kunstifestivali Toortuumik kulminatsioonist.

Kui visuaalkunsti näitusi ollakse harjunud esitlema ja külastama valgetes steriilsetes galeriiruumides ja tantsuetendusi vaatama blackbox’i mustade seinte vahel, siis siin raamivad teoseid vaid horisont, maa ja taevas, mis paeluski erisuguste erialade Põhja- ja Baltimaade ülikoolide tudengeid võimalusest haarama.

Algatus saab teoks Põhjamaade uusmeedia ja tantsukunstnike residentuuriprogrammi DaMa Network (tantsu- ja meediakunsti võrgustiku), Pixelache’i ja MTÜ Maalabori koostöös, muusikat mängib DJ Urmas Isand ja toitlustust pakuvad ajutised kodukohvikud.

Sedalaadi kunstnike residentuur ja festival toimub Virtsus esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles