Pärnu pankade lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastakümmet tagasi spetsiaalselt pangamajaks ehitatud hoone Hommiku 1 annab nüüd peavarju töötukassale.
Kaks aastakümmet tagasi spetsiaalselt pangamajaks ehitatud hoone Hommiku 1 annab nüüd peavarju töötukassale. Foto: Mailiis Ollino

Juuni 1998 läks Pärnumaa panganduse ajalukku mitmel põhjusel. Esiteks teatas AS Eesti Forekspank, et on otsustanud ehitada Pärnusse Port Arturi kõrvale panga Lääne-Eesti keskuse. Pangal oli keskus juba Tallinnas, Narvas ja Tartus ning Pärnuga pidi Forekspanga haldusdirektori Mati Sumbergi selgituse kohaselt lõppema keskuste väljaehitamise programm.

Asukoha valikul lähtuti Pärnu arenguskeemist, mille järgi äri­line raskuspunkt pidi kanduma Port Arturi ja jõe vahelisele alale. Forekspank ostis Hommiku 1 hoone ja krundi.

Plaanis oli ehitada kolme­korruseline büroohoone, mille 250ruutmeetrisel esimese korruse pinnal avatakse pangakeskus ja ülejäänud pinnad renditakse välja. Pangamaja ehituse kogumaksumus küündis 20 miljoni kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles