Galerii: sadakond vibulaskjat mälestas armastatud suurmeistrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sadakond vibulaskjat Eestist ja Lätist mälestas laupäeval Pärnus Tammiste vibustaadionil võisteldes armastatud edukat vibusportlast Eve Suitsu.

Siinse Meelise klubi eestvedaja ja treener Leili Kukk tõdes, et seekord ei olnud võistlejaid nii palju kui mais Pärnu avavõistlusel, kus tulejoonel oli üle 100 sportlase. Sellegipoolest meelitasid ilus päikeseline ilm ja head laskmistingimused laupäeval suvepealinna vibuplatsile üle 80 sportlase.

Peale Meelise klubi vibulaskjate pakkusid konkurentsi täpsuskütid Eesti eri klubidest. Suurima esindusega olid kohal mulgid ühes tunamullu Rio olümpiamängudel võistelnud Laura Nurmsaluga. Lõunanaabreid esindasid Amazonese klubi laskurid.

Meeste sportvibu arvestuses oli võistlustules kohaliku klubi esinumber Eimar Kukk. Eri vanuseklassides võtsid mõõtu kohalikud noorsportlasedki.

Eve Suits alustas vibulaskmist 1965. aastal Aksel Randmeri juhendamisel. Ta võitis 1970. aastal kaks Euroopa meistrivõistluste kulda ja kaks pronksi.

Suurmeister Suits kogus pika sportlaskarjääri jooksul hulga Nõukogude Liidu, üleliidulise spordiühingu Dünamo ja Eesti meistritiitleid, aga ka vähem kirkaid medaleid. Viimase Eesti sisemeistri kulla võitis ta 1997. aastal.

1980. aastast töötas Suits treenerina. Tema eeskujul on üles kasvanud terve põlvkond vibulaskjaid.

Foto: Urmas Luik

Suurmeister lahkus 3. juunil 1998 raske haiguse tagajärjel.

Pärnut võib pidada Eesti vibulaskmise sünnikohaks. 1960. aastal tõi Randmer siia esimesed sportvibud, nooled ja märklehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles