Suvine lilleilu hiilib linnapilti

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleistutajatel on Pärnu parkides ja tänavatel käed-jalad tööd täis. Arhiivifoto.
Lilleistutajatel on Pärnu parkides ja tänavatel käed-jalad tööd täis. Arhiivifoto. Foto: Ardi Truija

Lilleistutajatel on Pärnu parkides ja tänavatel käed-jalad tööd täis, et õite ilu suvehooaja alguseks linlasi ja külalisi rõõmustaks.

Linnaaednik Anu Nurmesalu jutu järgi on osaühingus Tori Lilleaed ette kasvatatud lilled juba jõudnud liiklussaartele betoonvaasidesse. Lilleamplid tänavapostidele paigaldati eelmise nädala lõpuks. Lillepüramiidid jõuavad Rüütli tänavale selle nädala lõpuks.

“Kahjuks ei olnud möödunud talv soodne Rüütli tänava iluõunapuudele ja kastides laiutab nüüd Jaapani enela kollaseleheline põõsavorm, millele tuleb lisa,” ütles Nurmesalu.

Kuuse aiandi töölised on viimasel nädalal istutanud usinalt õisi linna parkide suvelillepeenardesse.

Lillevalikus sai sellel aastal kasutatud rohkem begoonia eri värve ja vorme: nii rippvormina lillepüramiides kui ka vaipkattena lillepeenardel.

Linnaaedniku jutu järgi on pärnakate lemmikuteks kujunenud veel punaselehine, roosaka õiega kalevikepp, hallikas padipõõsas, mis istutati sügisel peenardelt püramiididesse ja betoonvaasidesse, kus õied kaunistasid linnapilti kevadeni.

Kõige kõrgematesse püramiididesse istutatakse tänavu siniseõielist, tumedaõielist ja valgeõielist petuuniat ning need püramiidid paigaldatakse Kuninga kooli ette ja Rüütli tänava otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles