Tori poe laiendamine takerdub skelettidesse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori poe laiendus ­kunagisel kihelkonnakalmistul edeneb silmanähtavalt, kuigi ehitajad tõmbavad arheoloogide pärast tempot tagasi.
Tori poe laiendus ­kunagisel kihelkonnakalmistul edeneb silmanähtavalt, kuigi ehitajad tõmbavad arheoloogide pärast tempot tagasi. Foto: Urmas Luik

Tori laiendatud kauplus avab Coop Vändra juhataja Gersti Kondi sõnade kohaselt ukse poodlejatele sügisel, nagu on plaanitud, kuigi ehitajad tegutsevad platsil arheoloogidega ühel ajal.

Pärnu jõe kaldale kiriku vahetusse naabrusesse ehitati silikaadist sööklamaja Tori näidissovhoosi ajal kohale, kus maapõu paljastas nüüd kunagise kihelkonnakalmistu. Seetõttu lükkus edasi Vändra tarbijate ühistu soov laiendada Tori A ja O poes müügi­pinda, arheoloogidel jätkub tööd veel praegugi.

Tartu ülikooli arheoloogia kabineti tehnik Martin Malve rääkis eile, et arheoloogid on ehitusalal kaevanud kolm nädalat ja leidnud juba 87 luustikku, mis esemeliste leidude järgi pärinevad Rootsi ja tsaariaegsetest matustest ehk 17.–18. sajandist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles