Suve saabudes jääb töötuid vähemaks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukasa Pärnumaa osakond.
Töötukasa Pärnumaa osakond. Foto: Mailiis Ollino

Mais vähenes registreeritud töötute arv võrreldes eelmise kuuga kuue protsendi võrra. Kuu lõpus oli töötuna registreeritud 29 779 inimest, mis kogu tööjõust moodustab 4,6 protsenti.

Pärnumaal oli mai lõpu seisuga töötuid 2040, mis moodustas 5,2 protsenti siinsest tööjõust. Töötute hulk on Pärnumaal selle aastanumbris sees järjepidevalt vähenenud.

Ent vabade töökohtade arv meie maakonnas on aasta algusega võrreldes märksa suurenenud. Kui jaanuaris-veebruaris oli Pärnumaal vabu töökohti umbes 270, siis aprillis-mais juba üle 450.

Eesti töötukassa teatel oli registreeritud töötuse määr mais kõrgeim Ida-Virumaal (üheksa protsenti) ja madalaim Harjumaal (3,5 protsenti). Kõige suurema osa enne töötanud registreeritud töötutest moodustasid mai lõpus lihttöölised (22 protsenti), oskustöötajad ja käsitöölised (18 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Mais lisandus töötukassale vahendamiseks 5460 uut tööpakkumist, mida oli 12 protsenti vähem kui aprillis. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 11 670.

Mais esitati töötukassale 3816 töövõime hindamise taotlust, mida oli kuus protsenti vähem kui aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles