Vatla koolis tähistatakse taas 1. septembrit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatla mõisa häärberis plaanivad kohalikud korraldada kooli 95. aastapäeva nostalgilise aktuse.
Vatla mõisa häärberis plaanivad kohalikud korraldada kooli 95. aastapäeva nostalgilise aktuse. Foto: Urmas Luik

Vatla kool suleti enne, kui selle pere saanuks tähistada häärberis 95. aastapäeva. Nüüd on kohalikud võtnud südameasjaks lasta 1. septembril kõlada nostalgilisel koolikellal.

“Oleme vilistaste ja kooli endiste töötajatega kolm korda arutanud kokkutuleku korraldamist 1. septembril, tahame koostada fotonäituse, meenutada kooliaega, pidada pidu Sada ja Seened saatel,” rääkis Vatla kooli kokkutuleku üks organiseerijaid Margit Merila.

Merila jutu järgi tuleb enne septembrit teha paar hoogtööpäevakut, et koristada Vatla mõisahäärberis kooli kasutuses olnud ruume ja kolmanda korruse klassituba, kuhu on kuhjatud majakraam.

Lääneranna valda jääv Vatla küla asus varem Lääne maakonnas Hanila vallas, mille volikogu otsustas mullu märtsis kooli kuue poolt- ja viie vastuhäälega sulgeda. Põhjus selles, et Vatla arengukava järgi saanuks kool tegutseda vähemalt 12 lapsega, jäänud oli kümme õpilast.

Aastatel 1812–1825 ehitatud Vatla mõisa häärberis avati kool 1923. aastal ja nõukogude ajal õppis seal keskeltläbi 120 last. 2003. aastast sulgemiseni oli kool kuueklassiline.

Häärberi allkorrusel töötab Vatla raamatukogu, ruume kasutavad ka külaselts ning savi- ja õmblusringis käijad, nii et väliselt üsna räämas ajalooline hoone ei ole aasta pärast kooli kinnipanekut elutu.

Merila ütlust mööda on hoogtööpäevakutel iga kätepaar oodatud, et korraldada teadmistepäeval aktus ning avada mõisa peauks ja kohvik ning lastehoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles