Pärnumaa otsib Jakobsoni medali väärilisi tegelasi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseum.
Kurgja talumuuseum. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa mainekaima tunnustusürituse Carl Robert Jakobsoni konkursi žürii ootab kandidaatide avaldusi 16. juuliks, nii et kuu ajaga jõuaksid populaarseima põllumehe ning haridus- ja kultuuritegelase esildised Kurgja talumuuseumi.

Tavakohaselt annab ajaleht Pärnu Postimees autasu noorele maaelu väärtustavale ettevõtjale, kelle hea maine ulatub kodukohast kaugemale.

Jakobsoni konkursi žürii liige, Kurgja talumuuseumi juhataja Monika Jõemaa ütles, et konkurss on jõudnud juubelini, tunnustamine toimub 30. korda.

Kandidaatide esildisi võivad esitada töökollektiivid, põllumeeste ning haridus- ja kultuuritegelaste ühendused, omavalitsused, külaseltsid, vabaühendused vabas vormis, kuid põhjendusega, miks nad just kandidaadi välja käivad.

Aasta parimaks tunnistatud põllumees ning haridus- ja kultuuritegelane pälvivad Jakobsoni meenemedali, talumuuseumi tänukirja ja stipendiumi. Tunnustatakse 22. juulil Kurgjal üleriigilisel avatud talude päeval.

Eesti rahvusliku ärkamisaja suurkuju Jakobsoni konkursi esimesed laureaadid selgusid 1989. aastal.

Eelmisest aastast kannab Pärnumaa populaarseima põllumehe austavat nimetust Mihkel Vainula osaühingust Helgi ja Pojad, kultuuri- ja haridustegelaseks nimetati Lembit Roosimäe Sindi gümnaasiumist ning Pärnu Postimees tunnustas preemiaga Kadi Ruumetit, kes on perefirma OÜ Matogard aednik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles