Haigla ei võta miljoni jagu kallinenud ehituseks laenu

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla juurdeehitusena valmiva tervisekeskuse üks korrus ­rajatakse allapoole maapinda, et hoone ei ­varjaks põhiosa aknaid.
Pärnu haigla juurdeehitusena valmiva tervisekeskuse üks korrus ­rajatakse allapoole maapinda, et hoone ei ­varjaks põhiosa aknaid. Foto: Arhitektuuribüroo AW2-Arkkitehdit OY

Pärnu haigla juurde rajatav tervisekeskus 14 perearstile pidi prognoosi järgi maksma minema 4,1 miljonit eurot, kuid osutus kavandatust 1,1 miljoni võrra kallimaks.

Ehitushanke võitis Fund Ehitus OÜ pakkumus maksumusega 5 247 800 eurot, millele lisandub käibemaks.

Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule seletas, et eeldatav ehitusmaksumus kalkuleeriti välja 2015. aastal. Selle alusel määrati rajatavale tervisekeskusele eurotoetuseks 1,74 miljonit eurot.

Sule seletas, et reeglite järgi on võimalik euroliidult küsida lisaraha, kui ehitus põhjendatult kallineb. Ta sõnas, et ehitusprojektide hinnad kõikjal Eestis on kerkinud ja rajatava tervisekeskuse ehitusmaksumuse tõus on niisamuti põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles