Maanteeamet soovib maanteede ääres müra vähendada (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal tahetakse mürataset alandada Tallinna–Pärnu–Ikla maantee ääres Sauga alevis ja Pärnus, samuti Pärnu–Lihula maanteel Papsaare kandis.
Pärnumaal tahetakse mürataset alandada Tallinna–Pärnu–Ikla maantee ääres Sauga alevis ja Pärnus, samuti Pärnu–Lihula maanteel Papsaare kandis. Foto: Ardi Truija

Maanteeamet koostab tiheda liiklusega teede ääres välisõhus leviva müra vähendamise tegevuskava.

Tegevuskava koostatakse välisõhu strateegilise mürakaardi tulemuste alusel riigiteede kohta.

Müra vähendamise tegevuskava tuleb koostada maanteelõikude kohta, mida kasutab üle kolme miljoni sõiduki aastas ehk 8200 sõiduki ööpäevas. Selliseid lõike on riigiteede võrgus 161 kilomeetrit kokku 12 maanteel.

Pärnumaal kulgeb üks selliseid lõike Tallinna–Pärnu–Ikla maantee ääres Sauga kandis ja Pärnus Ehitajate teel. Ligemale 13kilomeetrisel lõigul on ööpäevane liiklussagedus 8369 – 11 639 sõidukit. Lõigul on üheksa müratõket, millest üks asub Tori vallas Saugas, ülejäänud Pärnu linnas. Pärnu–Lihula maantee alguse 4,5kilomeetrisel lõigul sõidab ööpäevas 4550–7856 masinat.

Parandamist vajavate kohtade määramisel võeti kriteeriumiks vastavus siseriiklikule müra normtasemele, täpsemalt päeva- ja öömüraindikaatori piirväärtuse ületus eluhoone maanteepoolsel fassaadil.

Arvutuste kohaselt elab sellistes hoonetes ligikaudu 100 inimest. Nende kaitseks on vaja töötada välja ja rakendada sobivad müraleevenduse meetmed.

Tegevuskava avalikustamise perioodil tänasest 29. juunini saab saata maanteeametile ettepanekuid, küsimusi ja vastuväiteid.

Müra vähendamise tegevuskava aastateks 2019–2024 koostasid ELLE OÜ koostöös maanteeametiga ja selle valmimist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles