Pärnus mälestatakse juuniküüditamises kannatanuid

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestuskivi Leinapargis.
Mälestuskivi Leinapargis. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval, 14. juunil möödub 77 aastat 1941. aasta juuniküüditamisest, mille puhul mälestatakse küüditamises kannatanuid Pärnus Leinapargis.

Kell 12 algava mälestusürituse juhatab sisse Pärnumaa praost Tõnu Taremaa. Linnapea Romek Kosenkranius, linnavolikogu esimees Andres Metsoja ja Pärnumaa Memento esindajad asetavad pärjad küüditamises kannatanutele.

Tiina Lauri juhendamisel esineb lauluselts Mõnusalt. Leinavalves on Pärnumaa skautide ja gaidide maleva noored Eesti lipu seltsi lippudega. Mälestuskivi juures seisavad auvalves Pärnumaa Kaitseliidu maleva võitlejad. Meenutatakse 77 aasta tagust ja elu Siberis.

Mälestusüritust korraldab Pärnumaa ülekohtuselt represseeritute ühendus Memento, selle toimumist toetab Pärnu linnavalitsus.

Leinapäeval mälestatakse tuhandeid inimesi, keda küüditati Eestist Venemaa koonduslaagritesse ja asumisele 14. juunil 1941. aastal.

Küüditamise mälestuspäeval heisatakse riigilipp leinalipuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles