Jõulumäel võistlevad patrullkoerad

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäe tervisespordikeskuses võistlevad patrullkoerad. Arhiivifoto.
Jõulumäe tervisespordikeskuses võistlevad patrullkoerad. Arhiivifoto. Foto: Lääne prefektuur

Tänasest ülehomseni astub Jõulumäe tervisespordikeskuses võistlustulle 21 teenistuskoera, et selgitada välja patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistluste parimad.

Patrullkoerad võistlevad oma koerajuhtide juhendamisel neljal alal. Proovile pannakse neljajalgsete jõukasutuse, maastikul jälje ajamise, maastikul peidetud esemete otsimise oskused ja kuulekus.

Kutsemeistriteks pürivad kõigi nelja prefektuuri patrullkoerad ning nii Läti ja Leedu piirivalve kui ka Leedu politsei esindajad.

“Hea väljaõppega teenistuskoer on peremehe asendamatu partner, kelle abi võib mõnes olukorras olla kriitilise tähtsusega. Tubli politseikoera kasvatamine eeldab koerajuhilt täielikku pühendamist, oskusi, teadmisi ja kannatlikkust. Algavad võistlused annavad koerajuhtidele hea võimaluse panna proovile oma hoolealuste oskused ja teisteltki midagi õppida,” ütles võistluste peakorraldaja, politseimajor Tõnu Tänav.

“Võistlussituatsioonid jäljendavad teenistuses ette tulevaid olukordi. Stressitase nii koerajuhil kui teenistuskoeral on võistlustel kõrge, mis ongi parim viis hinnata koera ja tema juhi koostööd. Head tulemused annavad kindluse, et teenistuskoerad saavad niisama edukalt hakkama tööülesandeid täites,” kinnitas sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži teenistuskoerte koolituskeskuse juht Jüri Pajusoo.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) ridades töötab 71 teenistuskoera, kellest 60 teeb patrullitööd. PPA patrullkoerad on Saksa ja Belgia lambakoerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles