Algas kohus jõhkras röövis ja pussitamises süüdistatavate meeste üle

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Mailiis Ollino

Täna algas Pärnu maakohtus istung 28aastase Jüri ja 25aastase Margo üle, kes süüdistuse järgi röövisid jõhkral moel tunamullu Pärnu Keskväljakul kaaskodanikku. Kuriteo käigus löödi ohvrit noaga selga.

“Praeguseks ei ole kohtuasjas muud arengut toimunud peale selle, et prokuratuur on süüdistust täpsustanud ja vähendanud kannatanult süüdistuse järgi röövitud summat 25 euro võrra,” vahendas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab kaht meest röövis ja üht neist korduvas kehalises väärkohtlemises.

Süüdistuse järgi röövisid Jüri ja Margo 2016. aasta 6. veebruari pärastlõunal vägivalda ja nuga kasutades Keskväljakul kannatanult 350 eurot. Muudetud süüdistuse järgi on röövitud summa 325 eurot.

“Kaks noort meest istusid Keskväljaku parklas seisnud võõrasse autosse ja nõudsid autos istunud juhilt noa ähvardusel ja meest kägistades äsja sularahaautomaadist välja võetud raha,” rääkis süüdistuses esitatud sündmuste käigust prokurör Merike Lugna. “Rüseluse käigus lõi noorem ründajatest kannatanut noaga selga ja ohver viskaski raha autost välja. Seepeale ründajad lahkusid.”

Peale ära võetud raha on kannatanu esitanud süüdistatavate vastu tsiviilhagi nõude autole tekitatud kahjude hüvitamiseks ligikaudu 1000 euro ja moraalse kahju hüvitamiseks ligemale 15 000 euro ulatuses.

Röövi kõrval heidab prokuratuur Jürile ette kallaletungi ekselukaaslasele 2016. aasta märtsis, võõrale, 1956. aastal sündinud mehele sama aasta aprillis ja elukaaslasele septembris 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles