Jakobsoni talumuuseum loob poole miljoni euroga uue püsiväljapaneku

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Robert Jakobsoni talumuuseum Kurgjal.
Carl Robert Jakobsoni talumuuseum Kurgjal. Foto: Henn Soodla

Carl Robert Jakobsoni talumuuseum uuendab ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) toel muuseumihoonet ja teeb uue püsiväljapaneku.

“Meie ekspositsioon on aastast 1982, see on juba ajalooliselt vananenud. Tahtsime, et uus oleks atraktiivsem ja kasutajasõbralikum. Meil on fondis väga palju esemeid, mida ei olnud võimalik näidata. Uue kujundusega saame palju asju külastajate ette tuua ja ekspositsiooni atraktiivsemaks muuta. Ehitame võlvkeldridki töötubadeks,” rääkis talumuuseumi juhataja Monika Jõemaa. Ehitusega kaasneb sanitaarremont, kuna muuseumis on vananenud elektrisüsteemid. Loodav väljapanek nõuab sisekujunduse muutmistki.

Jõemaa sõnutsi ei pääse puudega inimesed praegu ülemisele korrusele. “Tuleb laste tegevustuba, invatõstuk teisele korrusele ja külaliste WC,” loetles ta.

Jõemaa selgituse kohaselt peaks püsiväljapanek olema aasta pärast valmis.

“Meil ei ole veel hankeid välja kuulutatud, aga kui kõik hästi läheb, saame teha nii, et muuseum on kinni 2019. aasta jaanuarist maini, kui on madalhooaeg,” ütles Jõemaa.

EAS toetas talumuuseumi haldavat sihtasutust Eesti Maaelumuuseumid 456 000 euroga, projekti kogumaksumus on 536000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles