Tammsaare kooli õpilased tutvusid tallitööga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Tammsaare koolis lõppes projekt, mille eesmärk oli tutvustada linnalastele põllumajandusega seotud elukutseid.

Ettevõtmise raames tutvustati õpilastele võimalusi omandada põllumajandusega seotud elukutse Pärnumaal ja nad said osaleda töötubades, mis on seotud tallitöödega. Ühtlasi tutvuti hobusekasvatusspetsialisti erialaga Järvamaa kutsehariduskeskuses Säreveres.

Projektis osalesid õpilased, kes saavad koolilt tugisüsteemi teenuseid. Viimase nelja aasta jooksul on kool organiseerinud sellealast tegevust, nii said lapsed seekord aimu ratsuriametist ja professionaalsete ratsurite valmistumisest võistlusteks. Tammsaare kool kinkis Särevere koolile mälestuseks kella, mis oli toodud Venemaalt Valdaist.

Teisel etapil suundusid õpilased oma kodulinna ülevaatlikule ekskursioonile. Selle eesmärk oli keskaegse Pärnu uurimine, samuti infosaamine linna arengust keskajast tänapäevani. Külastati sepikoda ja tutvuti sepatööga.

Projekti lõpus ootas lapsi kirjandus- ja ajalooviktoriin „ Mida ma tean hobustest?“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles