EM-sarja üldliider Kevin Saar: Hooaeg ei ole olnud just pargis jalutamine

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meistrivõistluste liider Kevin Saar (nr 311) on tulvil tahtmist kodupubliku silme all taas võitjana finišisse kihutada.
Euroopa meistrivõistluste liider Kevin Saar (nr 311) on tulvil tahtmist kodupubliku silme all taas võitjana finišisse kihutada. Foto: Rauno Kais

Sel nädalavahetusel kihutavad Vana Maailma krossiässad Kiviõlis quadracer’ite Euroopa meistrivõistluste eelviimasel etapil. Läinud aastal koduse krossi võitnud ja hooaja lõpuks meistrikulla pälvinud Kevin Saar on täis tahtmist mullust saavutust korrata.

„Selle hooaja põhieesmärk on kaitsta Euroopa meistritiitlit ja ma loodan, et suudan kaks viimast etappi vigadeta sõita,“ ütles Pärnu motoklubi värvides kihutav Saar. Eestis ainulaadne, paljude elementide ja suurte tõusudega Kiviõli rada meeldib talle väga: kuigi pinnas on kõva, ei muutu see vihmaga nii libedaks kui näiteks Prantsusmaal või Poolas.

„Olen meistrivõistluste liider, kuid hooaeg ei ole olnud just pargis jalutamine. Kolmandat aastat järjest ebaõnnestus avaetapp täielikult. Nagu varemgi tulime raskest olukorrast välja,” selgitas Saar. „Hollandis läks asi keeruliseks juba kvalifikatsioonis, kui masin enam käima ei läinud. Teisest reast startides saavutasin esimeses sõidus kuuenda koha. Paraku tuli teises sõidus poodiumikoha eest võideldes viimasel ringil alla keti purunemise tõttu katkestada.”

Saare sõnade järgi algas järgmine sõit Prantsusmaal suureäraselt, kui avasõidust tuli võimas võit. „Edestasin seal kohalikku staari Jeremie Warniat, kes on samuti Kiviõlis võitnud ja Euroopa meistriks tulnud. Teises sõidus tuli taas tehniline viga ja nädalavahetuse lõpetasin viienda kohaga,” rääkis sportlane. „Sealt alates on kõik läinud ideaalselt, nii Ukrainas kui Poolas kogusin maksimumpunktid.“

Küsimusele, kas sel aastal on võimalik taas võita Eesti meistrikuld, kostis noor motomees: „Tore oleks Eestis meistritiitlit kaitsta, kuid kahjuks on see EMi ja kohalike meistrivõistluste etappide kokkulangemise tõttu keeruline. Väga tähtis on saavutada hooaja lõpus Eesti koondisega Rahvuste krossil hea tulemus. Tänu heale toetajale Helari Järvele on mul suurejooneline võimalus kätt proovida augustis Ameerikas. Sellega täituks minu suur unistus.“

Quadracer’ite Euroopa ja külgvankrite maailmameistrivõistlustel osalevad sportlased sõidavad laupäeval kvalifikatsioone ja pühapäeval on finaalid.

Laupäeva õhtul korraldatakse Kiviõli motofestivali raames traditsiooniline show-kross, kus stardivad Eesti ja lähiriikide kiired kaherattaliste tsiklite taltsutajad. Varasematel aastatel on Kiviõli öökrossil võidurõõmu nautinud mitu meie tippsõitjat eesotsas Tanel Leoki ja Priit Rätsepaga. Seekord pakub neile konkurentsi Pärnu motoklubi sportlane Harri Kullas, kes tänavu on peamiselt võõrsil võistelnud.

Show-krossi kvalifikatsioonisõitude põhjal pääseb 12 paremat õhtustesse finaalidesse, kus lühikesel rajal võisteldakse kolmes sõidus. Täpse informatsiooni Kiviõli motofestivali kohta leiab ürituse kodulehelt www.motokross.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles