Linnavalitsus vabastas ametist linnaorkestri direktori

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaorkestri juhina töötanud Krista Kingo.
Linnaorkestri juhina töötanud Krista Kingo. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus vabastas täna ametist Pärnu linnaorkestri direktori Krista Kingo, sest ei pidanud tööandjana võimalikuks töösuhet jätkata.

Pärnu linnavalitsus vabastas täna ametist Pärnu linnaorkestri direktori Krista Kingo, sest ei pidanud tööandjana võimalikuks direktori töösuhte jätkamist.

Pinged direktori ja linnaorkestri kollektiivi vahel tekkisid juba mitu kuud tagasi. 29. aprillil saatsid orkestri töötajad linnavalitsusele pöördumise, milles heitsid ette halba tööõhkkonda ja juhi vähest koostöövalmidust. 28 töötajast kirjutas pöördumisele alla 23.

Linnavalitsus on üritanud mitu kuud konflikti pooli lepitada, rääkides eraldi nii orkestri direktori kui orkestrantidega. Paraku on pinged orkestris pärast seda vaid kasvanud. Seetõttu välistas pea kogu kollektiiv sellest nädalast koostöö direktoriga.

Linnapea Romek Kosenkranius rõhutas, et linnavalitsus ei vali konfliktis poolt, vaid üritab ära hoida kollektiivi täielikku lagunemist. Peale kontsertide andmise on linnaorkestril oluline roll Pärnu muusikahariduses. Kuna orkestril on juhtimisprobleeme esinenud varemgi, hakatakse otsima variante, mismoodi kollektiivi tööd paremini korraldada. 

Kingo alustas tööd eelmise aasta 1. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles