Raha pärast pole vaja enam tülli minna, äpp päästab!

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitaja Mayri Tiido jagas näpunäiteid, kuidas äpimaailmas orienteeruda.
Koolitaja Mayri Tiido jagas näpunäiteid, kuidas äpimaailmas orienteeruda. Foto: Mailiis Ollino

Nutiseadmed on meie elu vallutanud. Need asendavad näiteks käekella, raadiot, arvutit, ajalehte. Leidub miljon muud põhjust, miks telefoni näppida, kui ainult Facebook. Valitseb äpiajastu: mobiilirakendus pargib, loeb raha ja tagatipuks lapsele muinasjuttugi. Koolitaja Mayri Tiido jagab kogemusi ja näpu­näiteid, kuidas äpirägastikus orienteeruda ja toob esile need eriti nutikad tasuta äpid.

Kuivõrd me vajame elu lihtsustamist just äppide abil, sidudes ennast veel rohkem ekraaniga? Oleme ju niigi telefoni ja arvuti külge aheldatud.

Ekraani külge aheldavad meid tihtipeale äpid, mille eesmärk on elu lihtsustada. Neid lihtsalt tarbitakse üle ja tagajärjed ongi aja raiskamine ja sõltuvus. Kõigile tuntud näited on siin Facebook ja Instagram. Elu lihtsustavad rakendused tegelikult ei võta päevast palju aega. Need on eesmärgipärased ja küsimus on ainult paaris minutis. Näiteks selle asemel, et otsida parkimisautomaati, saab selle sinu eest ära teha äpp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles