Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Malle Koger ja Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Lehte Hainsalu, “Kõne käändub kõveraks”

Põnev jutustus „Kõne käändub kõveraks“ pajatab Eesti peres elavast vahetusõpilasest Ben Penist, kes saab sõbraks eakaaslase Koiduga.

Tänu salapäraselt Tseeta saarelt tulnud poisile hakkab Koit juurdlema maailma asjade üle ja märkab eneselegi ootamatult oma emakeele rikkusi ja omapära.

„Kõne käändub kõveraks“ pakub rohkete kõnekäändude ja värvika keelemänguga avastamisrõõmu ja üllatusi.

TEA.



Lynn Huggins-Cooper, “Kummalised loomad”

Limased ja libedad loomakesed, mürgised peletised, koletud kiskjad, paadunud parasiidid ja nende eriti halvad kombed. Kes oksendab vaenlase peale haisvat õli, kui too ohtlikult lähedale tuleb? Millise kala maimudel on silmad pika varre otsas? Kes suudab mõne minutiga pangetäie vett limaks muuta?

Vastused leiate sellest raamatust. Peale selle palju põnevaid ja koletuid fakte maailma veidramate olendite elust ja lugematul hulgal lahedaid fotosid.

Egmont Estonia.



„Merelaule sajast suust ja sulest“

Eestil on tänu rohketele saartele ja poolsaartele merepiiri enam kui Saksamaal, Poolal, Leedul ja Lätil kokku. Ei maksa siis imeks panna, et läbi aastatuhandete oleme luuletanud merest.

Kogumik algab mereteemaliste regilauludega ja lõpeb tänapäeva luuletajate loominguga. Eesti klassikaline mereluule oli sümbolite luule. Meri oli ühe või teise hingeseisundi võrdkuju. Uuemat Eesti mereluulet kannavad aga impulsid ja isikupärased kujutlused. Luuletused on raamatusse valinud Andres Ehin.

Koolibri.



Rein Põder, „Kauge“

Romaani peategelasel geograafiaprofessor Raul Valdesel on lõpuks aega, et teostada oma unistus ehk kirjutada raamat Eestimaalt pärit Põhjala-uurijatest.

Raamatut alustab ta Sannikovi maa otsinguil hukkunud Eduard von Tolliga, lisanduvad Alexander von Middendorff, Friedrich von Wrangell, Karl Ernst von Baer.

Raamatu edenedes aga tõusevad esile kuulsate maadeuurijate abikaasad, kes vajadusel viivad lõpule hukkunud mehe elutöö. Ja lõpuks saab professorist endastki võrdväärne oma raamatu peategelastega.

Eesti Raamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles