Kergliiklustee ehitus häirib Mai tänaval liiklust

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 18. juunil hakkavad TREF Nordi töömehed ehitama Pärnu kesklinna ja Lottemaad ühendava kergliiklustee Mai tänava lõiku, seetõttu on liiklus tööpiirkonnas häiritud.

Tööde ajal suletakse Mai tänaval merepoolne kõnnitee Tammsaare puiesteest  Papiniidu tänavani. 

TREF Nordi projektijuhi Kaido Tamme sõnutsi teisaldatakse kergliiklustee ehituse käigus vana asfalt, mis asendatakse uuega. 

Ehituse ajaks nihutatakse bussipeatuste asukohti. „Bussipeatustes paigaldatakse äärekive, ootekojad tuuakse sõiduteele lähemale ja uus kergliiklustee ehitatakse välja nende tagant,” seletas Tamm.

Autojuhtidel ja jalakäijatel tasub ehitustööde ajal olla tähelepanelik ja jälgida tuleb ajutisi liikluskorraldusvahendeid.

Tamme jutu järgi kestavad tööd Mai tänava ääres kolm–neli nädalat. „Tööde pikkus oleneb ilmast ja sellestki, kas ette tuleb üllatusi,” lausus ta.

Täna alustati asfaltimist Papiniidu tänava pikenduse ääres lookleval kergliiklusteel, kus õhtuks loodeti töödega jõuda Saare tänavani.

Töömehed arvasid, et täna ei maksa värskele asfaldile veel astuda, kuid juba homme võib jala sinna tõsta. 

Pärnu kesklinnast Lottemaale viiv kergliiklustee ehitatakse projekti kohaselt välja Tõllapulga ristmikust 400 meetrit Uulu poole. Sealt edasi jätkub tee-ehitus Via Baltica 2+2realise lõigu projekteerimisega.

Kergliiklustee peaks ehituslepingu järgi valmima 27. augustiks. Tee on üheksa kilomeetri pikkune ja kulgeb Kesklinna sillast linnatänavaid pidi Pärnu ja Häädemeeste valla piirile Via Baltica ääres. Sealt edasi Lottemaani ehitab kergliiklusteed Häädemeeste vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles