Metsä Woodi toodang jõudis esimesena Soome, Austriasse ja Türki

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsä Woodi Pärnu tehas.
Metsä Woodi Pärnu tehas. Foto: Mailiis Ollino

Peagi lähetatakse tehasejuhi sõnade kohaselt kaupa Portugali.

Esimestele klientidele lähetatud vineer valmis katsetootmise käigus, ent vastab tehasejuht Kaarel Tali kinnitusel kõigile kvaliteedinõuetele. Tema sõnutsi on esimesed koormad toodangut lihtsamad tooted: pealistamata ehk puitpinnaga vineer. Kohe-kohe valmib partii keerukamat toodangutki: pealistatud vineeri. See lähetatakse kliendile Portugali. Veel ootavad tellitud saadetisi kliendid Lõuna-Koreas ja Saksamaal.

Praegu on vineeritehase palgal 65 tootmistöötajat ja töö käib kahes vahetuses. Tulevast esmaspäevast hakkab töö osal liinidel kolmes vahetuses. “Mitte kogu tootmises,” toonitas Tali.

Peagi alustab veel hulk uusi töötajaid: 11-liikmeline grupp saab esmalt teoreetilise väljaõppe ja siis õpivad nad  Soomest kohale tulnud kogenud spetsialistide käe all.

Kui praegu kestab veel katsetootmine, siis päris tootmiseks läheb Tali kinnitusel augustis, kui tehas hoo sisse saab.

Pärnu tehase toodang valmib Soomes Äänekoskil valmistatud spoonilehtedest, mis siin vineeriks liimitakse.  

Praegu tuuakse Pärnusse Äänekoskilt paarsada kuupmeetrit spooni nädalas. Tehase täie võimsusega töölehakkamisel tuleb Soomest siia iga päev kümme koormat spooni. Täisvõimsuse saavutab tehas 2019. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles