Galerii: minister Janek Mäggi külastas Kihnut

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigihalduse minister Janek Mäggi külastas Kihnut, et tutvuda väikesaare eluoluga.

​“Kihnu on suutnud väga eripäraselt ja järjepidevalt silma paista. Elurõõmus kultuur on nii saarele kui ka riigile vajalik ning Kihnu mentaliteeti võib pidada meie rahvuslikuks aardeks. Me ei pea kultuuri ainult säilitama, vaid seda looma ja arendama. Sellega saab Kihnu suurepäraselt hakkama,” kiitis Mäggi. Ministri ütlust mööda on Kihnu kultuur äärmiselt rikas ja selle eksporti võib eeskujuks tuua teistelegi.

“Kui üldiselt eri maakondades ja omavalitsustes inimeste arv väheneb, siis väikesaartel on see kaheksa aasta jooksul isegi pea 100 elaniku võrra kasvanud,” tõi Mäggi esile.

Kihnu vald kuulub Pärnu maakonda ja seal elab 686 inimest. Saarel on neli küla, kool ja lasteaed. Haldusreformi käigus taotles Kihnu vald merelise saarvalla erandit ja valitsus otsustas valda ülejäänud omavalitsustega ühendamata jätta. Kihnu eelarve on järjepidevalt kasvanud ning saare tulud ja kulud ületavad miljoni euro piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles