Kihnu vallavalitsus valis aasta teoks Kihnu valla säilitamise  

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi võttis täna valitsuse nimel vastu Kihnu aasta teo autasu.
Riigihalduse minister Janek Mäggi võttis täna valitsuse nimel vastu Kihnu aasta teo autasu. Foto: Risto Kask

Eile andis Kihnu vallavanem Ingvar Saare üle valla aasta teo autasu ja Kihnu saarel valitsuse nimel võttis vastu riigihalduse minister Janek Mäggi.

“Selline autasu on valitsusele suur tunnustus, mis kinnitab haldusreformi mõistlikku ja paindlikku elluviimist,” ütles minister. “Toimiv regionaalpoliitika on selline, mis arvestab Eesti kõigi piirkondade eripäraga. Meil on 15 omanäolist maakonda ja 79 kohalikku omavalitsust, mille kõigi puhul peab arvestama inimeste ootusi ja vajaduse korral võimaldama neile erilahendusi.”

Saare selgituse kohaselt pälvis valitsus auhinna eelkõige seepärast, et iseseisvana jätkamine oli saarvaldade kogukondadele märgilise tähtsusega. “Tänan Kihnu, Ruhnu ja Vormsi inimeste nimel selle võimaluse eest. Kuigi autasu annab välja Kihnu vallavolikogu, väljendab see kõigi saarvaldade tunnustust,” kinnitas vallavanem.

Igal aastal jagab Kihnu vald autasusid eelneva aasta heade tegude eest. Vastavalt valla põhimäärusele antakse aasta teo autasu Kihnus toimunud või sellega seotud ettevõtmisele, mis aasta jooksul on Kihnu vallale või kihnlastele olnud väga tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles