Kunstikooli ootab ees tegus suvi  

Karin Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal jõudsid Kihnu laagris valminud pildid muuseumi seinale.
Eelmisel aastal jõudsid Kihnu laagris valminud pildid muuseumi seinale. Foto: Pärnu Kunstikooli Galerii

Sel nädalal algab Pärnu kunstikooli õpilastel hoogne laagrisuvi: korraga avatakse nii animatsiooni- kui kunsti- ja meisterdamislaager.

„Kõik lapsed saavad mobiiltelefoniga teha oma filmi,” kommenteeris animatsioonilaagri tegemisi korraldaja Tiiu Leis. Nelja päeva jooksul ühendatakse kinokunst maalimise, meisterdamise ja nukuvalmistamisega, õpitakse kasutama arvutiprogramme ja kaameraid.

Maalihuvilisi oodatakse 2. juulist laagrisse hoopis Kihnus. Aastatepikkuse traditsiooniga üritus on sel korral valinud teemaks linnud. Noortele maalijatele on loometöös abiks kunstnikud Kadri Alesmaa, Jaak Visnap ja Evi Tihemets.

Kõik laagris valminud tööd jõuavad näituselegi. Nimelt naelutatakse need enne merepidu Kihnu muuseumi seinale, kus näitust väisavad sageli suursugused külalised. „Ükskord astus meile lausa president sisse,“ muigab Leis.

Samuti võetakse osa mootorratturite rongkäigust, kus kihnlased saavad pähe laagris disainitud kiivrid. Käiku lastakse kõik käepärane – värvid, makroflex, adru –, loomaks omanäolised, kuid turvalised peakatted.

Augustis sõidetakse aga Saaremaale idüllilisse Leedri külla, kus toimub esimest korda disainilaager.

Kõikide laagrite kohta leiab rohkem infot Pärnu kunstikooli kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles