Külalised küsisid Allikukivil kroonitud pea veini

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allikukivi veinimõis ja selle perenaine Raili Hein.
Allikukivi veinimõis ja selle perenaine Raili Hein. Foto: Mailiis Ollino

Allikukivi veinimõisa omanikud toovad sellelgi suvel kultuurse meelelahutuse külavahele - laupäeval andis kontserdi Jarek Kasar, keda tuntakse ka ühemeheansambli Chalice järgi.

Omaaegse Allikukivi kalevivabrikandi suvelossi pargiterrassi ees oli avakontserdi kuulajaid sadakond, avatud oli kohvik ja veinilett, mille külastajad küsisid kuningliku pea veini.

Seda selle pärast, et Keila-Joa lossis Hollandi kuninga Willem-Alexanderi auks Eesti riigipea Kersti Kaljulaidi ja tema abikaasa antud õhtusöögil oli menüüs Allikukivi veinimõisa poolmagus rabarberivein.

“See tuli meile üllatusena, veini tellis Keila-Joa loss,” mainis veinimõisa perenaine Raili Hein.

Heina seletuse järgi on vein valmistatud ümberkaudsete taluaedade rabarberist, oma istandusest on käima pandud tänavukevadine toore.

Poolmagusa dessertveini kangus on 12 kraadi ja selle serveerimisest Tema Majesteedile sai Heina pere teada ajalehepiltide galeriist.

Sama veini nautisid mai alguses eelroa kõrvale Pärnumaa maitsete aasta piduliku õhtusöögi külalised, teiste hulgas maaeluminister Tarmo Tamm, kes kuulutas Pärnumaa 2018. aasta Eesti toidupiirkonnaks.

Kontserdisuvi Allikukivi külas jätkub ja heinakuu keskel on mõisaomanikud välja kuulutanud Pärnumaa maitsete aastale pühendatud õhtusöögi.

Paar kevadet tagasi alustas veinimõis nagu prooviks Jalmar Vabarna sooloalbumi “Minapilt” kodukontserdiga, millele soovijaid oli rohkem kui kohti. See andis Heina perele kinnituse, et algatus on õige.

Jarek Kasari plaksutas publik lisalugu esitama ja otse loomulikult oli tema repertuaaris “Minu inimesed”, mis kõlas ja lauldi rahva südamesse X noorte laulu- ja tantsupeol “Ilmapuu lävel” ühendkooride esituses pealinnas laulukaare all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles