Katrin Markii: Suured klassid või teine vahetus?

Katrin Markii
, Pärnu linnavalitsuse haridusnõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaste arvu piirnormide ületamisega on koolide hooldekogud nõustunud vanemate soovil, et lapsed saaksid õppida kodulähedases koolis hommikupoolel.
Õpilaste arvu piirnormide ületamisega on koolide hooldekogud nõustunud vanemate soovil, et lapsed saaksid õppida kodulähedases koolis hommikupoolel. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse haridusnõunik Katrin Markii kirjutab, et õpilaste arvu piirnormi ületamine klassis on ajutine ja erandlik võimalus, mida tuleb igal aastal uuesti kaaluda ja põhjendada.

Urmas Hännile väitis 13. juuni Pärnu Postimehes, et ­Pärnu põhikoolides on suured klassikomplektid Koi­dula gümnaasiumi hoone riigigümnaasiumiks loovutamise tõttu. Nii see paraku pole: põhikoolide ülerahvastatuse on tekitanud sündide laineharja koolidesse jõudmine ja maakonna õpilaste soov õppida Pärnus. Üks lahendusi võib olla õppetöö korraldamine mitmes vahetuses nagu Tartus, kuid seda on linnavalitsus ­seni vältida püüdnud.

Koolireformi tegemata jättes ­poleks me riigilt saanud üle kümne miljoni euro Koidula, Mai, Vanalinna ja loodetavasti ka Tammsaare kooli ­remondiks. See on suur raha, näiteks lasteaiaõpetajate palkade tõstmiseks kulus tänavu ligemale miljon eurot. Kui me ­poleks põhikoole ja gümnaasiume eraldanud, oleksid lapsed õppinud eelmise sajandi keskkonnas, ent kooli­majade ülerahvastatust poleks see ära hoidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles