Linn ei kiirusta Kivimägi kasutuses maatüki müügiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi maja Pärnus Tulbi 16.
Toomas Kivimägi maja Pärnus Tulbi 16. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linn ei kiirusta eelmise linnapea Toomas Kivimägi kasutuses maatüki müügiga, eksmeer maksab maa kasutamise eest 232 eurot aastas.

“Kõneks olevad hoonestusõigusega koormatud kinnistud teenivad linnale tulu. Selliste kinnistute võõrandamine parima tulemiga eeldab toimingute ajatamist, tormakus ei tule kasuks,” ütles abilinnapea Meelis Kukk.

Kivimägi võitis 2000. aastal Pärnu ranna rajooni Tulbi 16 kinnistu oksjoni ja ehitas 663ruutmeetrisele maatükile elamu. Hiljem paigaldas ta Kalevi tenniseklubi käsutusse antud 400 ruutmeetri suuruse maatüki alla soojuspumba kollektori ja ehitas maa peale aiamaja.

Möödunud aastal muudeti tenniseklubi servituudilepingut ja Kivimägi hakkas kasutatava maa eest maksma 232 eurot aastas. Seda ka tagantjärele, võttes aluseks perioodi, mil Kivimägi oli servituudiala koduaia osana kasutanud.

Linnavarakomisjon leidis, et Tulbi 16 kinnistu ja servituudiala võiks liita ja laiendatud kinnistu enampakkumisele panna. Maade liitmiseks tuleks algatada planeering, mida seni pole tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles