Terviserada särab rahvarõivatriipudes

Karin Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvimistöödel teevad kaasa vabatahtlikud igast vanusest.
Värvimistöödel teevad kaasa vabatahtlikud igast vanusest. Foto: Mailiis Ollino

Peagi saavad Reiu–Raeküla terviseraja piirded ja sildid pärnumaise värvikuue. Tänu vabatahtlike tublile tööle siravad metsa all nii punased, rohelised kui lillad toonid.

Ettevõtmise eestvedaja Sirje Soovik, kes on aastaid samas kohas „Teeme ära!“ töid korraldanud, selgitas, et idee sündis talgute aegu. „Kõik oli nii hall, kõik oli nii tume,” kirjeldas Soovik endist pilti terviseraja ääres.

Pärnu linnavalitsuse abiga soetati värvid: seitse eri tooni Pärnu kihelkonnast. Piirdeaiad terviseraja ääres hõõrutakse puhtaks ja võõbatakse üle, uuenduskuuri läbivad rajasildidki. „Kaevasime ja kühveldasime, tegime puhtaks ja lihvisime,“ loetlesid vabatahtlikud tehtud töid.

Värvimine nõuab osalejate sõnutsi küll palju aega ja näputööd, kuid projektiga loodetakse valmis saada reedeseks “EV 100” maratoniks.

Ettevõtmises lööb kaasa kümmekond vabatahtlikku, kellest mitu on Sooviku pikaaegsed sõbrad-tuttavad ja tegid koostööd „Teeme ära!“ talgutelgi. „Järgmiseks võtame Jaansoni raja!“ muheles Soovik.

“Kihelkondade värvid 2018” on üle-eestiline projekt, tähistamaks riigi suure juubeli aastat. Üheskoos maalitakse kodukoha värvidesse bussiootekodasid, postkaste, pinke, aedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles