Tõstamaal ravitakse nutisõltuvust

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda toimub Tõstamaal nutivaba suvekool, et hoida noori eemal nutiseadmeist.
Esimest korda toimub Tõstamaal nutivaba suvekool, et hoida noori eemal nutiseadmeist. Foto: Erakogu

Esimest korda toimub Tõstamaa mõisas homseni nutivaba suvekool, mis on mõeldud 7–12aastastele lastele. Ürituse eesmärk on tutvustada noortele viise, kuidas veeta suvi nutiseadmeteta.

Selle raames korraldatakse spordimängud, töötoad ja loengud, näiteks tuleb juttu veeohutusest, millest annab ülevaate Katrin Zagorski koostöös Tõstamaa päästekomandoga. “Nutiseadmed korjab kasvataja enda kätte ööseks ja tegevuse ajaks, kui selleks on vajadus,” sõnas nutivaba suvekooli juhataja Karoliine Kask. Samuti hoitakse lapsi tehnoloogiaseadmetest eemal stiilipeo korraldamisega, mille fookuses on muinasjuttude ja multifilmide kangelased.

Nutivaba suvekool toimub kahes vahetuses, juuni viimasel nädalal hoitakse telefonidest ja arvutitest eemal 12–17aastaseid. Noori on ühes vahetuses 50 ja kasvatajaid viis.

Nutivaba suvekool on osa Euroopa sotsiaalfondi programmist “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles