Unistades uuest kunstimuuseumist

Mark Soosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Kunsti Muuseumi nõukogu plaanib augustisse rahvusvahelist ajurünnakut kunstimuuseumile parima asukoha leidmiseks Pärnumaal.
Uue Kunsti Muuseumi nõukogu plaanib augustisse rahvusvahelist ajurünnakut kunstimuuseumile parima asukoha leidmiseks Pärnumaal. Foto: Ardi Truija

Uue kunsti muuseumi nõukogu liige Mark Soosaar ei nõustu väitega, nagu oleks Pärnu uue kunsti muuseum erafirma või kellegi isiklik äriprojekt.

Vene ajal küsiti Armeenia raadiolt, kas linnaplatsil saab seksida. Vastus oli eitav, sest seal on liiga palju nõuandjaid. Pärnusse kunstimuuseumi ehitamisega pole asi nii hull.

Pärnu Postimees avas diskussiooni ja igas artiklis avanes oma vaatenurk ja tõetera. Ühendavaks lüliks aga kujunes soov, et see ilus mõte ükskord teoks tehtaks. Sest ega kahe riikliku kunstimuuseumiga, üks Tallinnas ja teine Tartus, me Soome, Rootsi, Taani mõõtu küll välja ei anna. Neis riikides on igaühes 40–50 kunstimuuseumi oma kollektsiooni ja püsiekspositsiooniga. Milline rikkus kunstihariduse andmiseks väikelinnades, kus isegi 10 000 elanikku pole, nagu näiteks Mariehamnis Ahvenamaal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles