Päästeamet kutsub üles jaanilõkkest teatama

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanilõke võiks tänavu jääda nii väikseks, et sellest saaks üle astuda.
Jaanilõke võiks tänavu jääda nii väikseks, et sellest saaks üle astuda. Foto: Mihkel Maripuu

Päästeamet kutsub Eesti elanikke üles tegema jaanituld ohutult, hakkama oma seltskonna lõkke valvuriks ja lõkkekohta kirja panema.

Hoolimata ennustatavast jaaninädala vihmast jätkub kogu Eestis suure tuleohuga aeg. See tähendab, et meie metsad, põllud ja koduaiadki on pika kuivaperioodiga muutunud äärmiselt tuleohtlikuks ja tuleoht kestab.

Päästeamet on igal aastal teavitanud inimesi ohutu jaanitule tegemise võtetest, kuid sellel aastal manitseb eriti ettevaatlik olema. „Jaanipäevatunde loomiseks piisab väikesest lõkkest või turvalisest õueküünlastki – oluline on seltskond, kellega jaanipäeva tähistad.

Eestlaste jaanitraditsioon on suur lõke ja sellest ülehüppamine, kuid sellel aastal kutsume üles tegema nii suure lõkke, millest saab üle astuda,“ lisas Kuno Tammearu. Päästeamet kutsub inimesi üles hakkama oma seltskonna jaanilõkke valvuriks ja registreerima oma ohutu lõke SIIN.

Jaanijuhi meelespeaga on võimalik tutvuda päästeameti kodulehel. Lõkketegemise reeglite ja muude tuleohutusteemade kohta saate infot päästeala infotelefonil 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles