Päikeseloojangu festival alustab Prantsusmaa ja lapsepõlvekoduga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli Päikeseloojangu festival 2015.
Kabli Päikeseloojangu festival 2015. Foto: Mailiis Ollino

Kabli Päikeseloojangu festival alustab Maarja Suklese Prantsuse muusikakava ja pianisti Johan Randvere kontserdiga lapsepõlvekodus.

Päikeseloojangu festival rõõmustab suvepuhkajaid idüllilistes rannakülades Lõuna-Pärnumaal juba 11. korda. Tänavu alustatakse 29. juunil, mil laulja Sukles ja džässkitarrist Anna Regina Kalk ühendavad üheks õhtuks Häädemeeste ja Pariisi taeva kontserdiga “Pariisi taeva all – õhtu muusikaga”. Publiku ette tuuakse prantsus- ja eestikeelset muusikat omanäolistes seadetes.

Festivali teine kontsert tuleb pühapäeval, 1. juulil samuti Häädemeestel. Johan Randvere ja Evelin Samuel-Randvere kontsert “Lauljaks kasvamise teekond” toimub Johani vanaisa õuel, kus pianist on veetnud lapsepõlve. Laulude vahele on pianist lubanud rääkida värvikaid ja lustakaid lugusid vanavanematest ja armsatest mälestustest Häädemeestel. Randvere duo on kooslus, kus kohtuvad klassikaline klaver, poplaulja hääl, vahetu improvisatsioon ja siiras rõõm muusikast.

Johan Randvere on üks silmapaistvamaid oma põlvkonna pianiste, kes hiljuti on esinenud nii Carnegie Hallis kui ka Moskva konservatooriumi suures saalis, mis on maailma hinnatuimatumad kontserdisaalid. Ta on võitnud palju rahvusvahelisi konkursse ja pälvinud noore muusiku tiitli 2014. aastal.

Kabli Päikeseloojangu festival kestab 2018. aastal kuus nädalat järjest ja viimane üritus toimub 5. augustil. Publikule pakutakse pea igal juuli päeval eri paigus Häädemeestel, Jaagupis, Kablis, Iklas ja mujal üle 30 kontserdi, teatrietenduse, filmi, vestlusõhtu, ekskursiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles