Toris etenduvas suvelavastuses lööb kaasa üle 200 inimese

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallamaja aasal kolmel korral etenduvas rahvamajade ühingu ühislavastuses “Mälutempel” lööb kaasa üle 200 inimese.
Tori vallamaja aasal kolmel korral etenduvas rahvamajade ühingu ühislavastuses “Mälutempel” lööb kaasa üle 200 inimese. Foto: Henn Soodla

Kuu pärast etendub kahel päeval Pärnu jõe kaldal Tori vallamaja aasal rahvamajade ühingu ühislavastus “Mälutempel”, milles lööb kaasa üle 200 inimese.

“Eesti rahvamaja on midagi sellist, et kui meil teda poleks, tuleks ta välja mõelda. Aga nii püsivat kultuuriväärtuste tagalat ei suutnud välja mõelda isegi Kreutzwald. Selleks pidi ikkagi terve rahvas üheskoos tahtma muutuda suuremaks ja paremaks,” ütles tüki lavastaja Urmas Lennuk.

Tantsu, laulu ja muusika keskel hargneb lahti lugu, kus oma osa on mängida “Kalevipojast” tuntud Tuuslaril. “Mälutemplis” pistab Tuuslar rinda Kalevipoja, Vargamäe Pearu, Tootsi, Teele, Kõrboja Anna, mõne teise tegelase ja ajaloo endaga.

Tuuslari rollis astub üles Argo Aadli. Lavastajad on Urmas Lennuk ja Tarmo Tagamets. Kooride üldjuht on Toomas Voll ja tantsujuht Jaanus Randma. Rahvamuusikud osalevad Kalle Ermi juhtimisel ja puhkpilliorkestrile puhub elu sisse Ants Oidekivi.

Tükis lööb kaasa 170 koorilauljat, kaheksa rahvatantsurühma, puhkpilliorkester, 20 rahvamuusikut ja kümme harrastusnäitlejat.

2,5tunnine vabaõhulavastus tuuakse vaatajate ette 20. ja 21. juulil kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles