Pildid: tuul külvas auto ja maja turbaga üle

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus Ringi tänava lõpus elav lehelugeja saatis toimetusele fotod tõelisest turbakülvist, mille aines kandus tugeva tuulega ilmselt üle jõe sadamast.

Turbakorraga polnud kaetud üksnes sõiduauto, vaid seda jagus eluruumide aknalaudadele ja põrandalegi. “Reostus on ka toas: kõik aknalauad ja põrandad on turbatolmu täis ja pruunid,” kirjeldas linlane Tõnis Pihlapuu.

Turbaga tolmutamine on tema sõnutsi sealkandis probleem olnud juba aastaid. Pihlapuu jutu järgi ütlevat keskkonnainspektsioon kurtmise peale, et mure peab lahendama sadam. Toimetus helistas sadamasse ja selgus, et turba lendumise probleemiga kursis olevat töötajat õigupoolest polegi. AS Pärnu Sadama juhatuse liikmed jäid tabamata.

“Meil on kodus beebi ja täiskasvanust astmaatik, seda enam teeb sadama tegevus meile meelehärmi,” jäi Pihlapuu murelikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles