Volikogu koguneb pikale jaaniistungile

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna volikogu istung.
Pärnu linna volikogu istung. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu peab täna kevadhooaja viimase istungi, mille päevakord on traditsiooniliselt poolaasta üks pikemaid, kokku 25 punkti. Volikogu saadab avalikustamisele Pärnu linna arengukava aastani 2035 ja eelarvestrateegia aastateks 2019–2023. Otsustatakse lasteaedade ümberkorraldamine ja Audru muuseumi reorganiseerimine.

Teisele lugemisele tuleb Pärnu linna 2018. aasta esimene lisaeelarve, kinnitatakse nii Audru, Tõstamaa kui Pärnu möödunud majandusaasta aruanne.

Kõige kuumemaks teemaks osutub ilmselt Pärnu linnaliinide sõidupiletite hindade ja sõidusoodustuste kehtestamine. Volikogu kuluaaridest on kostnud, et koalitsioonist võib hindade ja soodustuste vastu hääletada Keskerakond, mille ministri pakutavat tasuta sõitu maaliinidel ei taha Pärnumaa vastu võtta. Oma põhjustel on selle päevakorrapunkti vastu vähemalt osa ­Reformierakonna linnavolinikest.

Volikogu loodab jaani­istungil üle vaadata üldplaneeringud ja võtta vastu mitu detailplaneeringut.

Samuti algatatakse Pärnu linna üldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Teisel lugemisel on reklaamimaksu kehtestamine. Pärnu linna lisanduvad Pärlimõisa tammepark ja Pilli park.

Ühel abilinnapeadest, Siim Suursillal, tuleb taas ­vastata Eesti Konservatiivse Rahva­erakonna esitatud arupärimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles