Üheks ühistuks liitmine üllatas

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad Suur-Kuke 15a, 15b ja Kasarmu 2 paiknevad kõik ühel kinnistul. Sund­ühisustamise vastu olevad elanikud soovivad kinnistu jagada kolmeks, et siis eraldi ühistutena edasi ­tegutseda.
Kortermajad Suur-Kuke 15a, 15b ja Kasarmu 2 paiknevad kõik ühel kinnistul. Sund­ühisustamise vastu olevad elanikud soovivad kinnistu jagada kolmeks, et siis eraldi ühistutena edasi ­tegutseda. Foto: Urmas Luik

Mida on ühist kortermajadel Suur-­Kuke 15a, 15b ja Kasarmu 2? Õige, kõik nad asuvad samal kinnistul. Siiani tegutses ühes majas korteriühistu ja kahes mitte. Suur oli elanike imestus, et selle aasta algusest on riik liitnud nad üheks ühistuks vastavalt korteriühistuseadusele.

Erinevad majade tehniline seisund ja laenukoormus: kahel on pangalaen, ühel pole. Eranditult kõigi elanike soov on jätkata eraldi ühistutena ja lahendus oleks kinnistu jagada kolmeks.

Inimesed on uurinud seadust ja leidnud, et asjaõigusseadus lubab seda teha. Igale majale kuuluva ehitusaluse maa järgi ongi arvestused tehtud ja need näitavad, et kolmele kinnistule jaguks ruumi küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles