Rääma turbaraba kustutustööd on lõpusirgel

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile süttinud Rääma turbarabas ulatus kahjutuli tipphetkel 40 hektarile.
Eile süttinud Rääma turbarabas ulatus kahjutuli tipphetkel 40 hektarile. Foto: Urmas Luik

Eile Pärnu külje all Kilksama külas süttinud turbaraba kustutustööd on jätkunud täna terve päeva ja päästetööde juhi hinnangul jätkub tööd homsekski.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Piret Seire sõnade järgi piirati tule eile õhtuks levik ja täna varahommikul kustutustööd jätkusid.

Võrreldes eilsega on tänased ilmaolud päästjaid toetanud ja eile moodustatud kolmest töölõigust toimub aktiivne kustutamine veel ühes lõigus, kahes tsoonis on kustutustööd lõppenud.

Seire sõnutsi on põlenguala nii palju vähenenud, et kui midagi drastilist ei juhtu, saab tõenäoliselt homme kustutustööd lõpetada.

Päeva jooksul kustutasid raba 26 päästjat Pärnu, Vändra, Tõstamaa, Pärnu-Jaagupi ja Häädemeeste komandost ning Sindi, Pärnu-Jaagupi ja Vatla vabatahtlikud.

Eile kell 12.03 teatati tulekahjust Tori vallas Kilksama külas Rääma turbarabas. Hinnanguliselt on põlenguala ligikaudu 40 hektarit ja tugeva tuule tõttu levis tuli kiiresti rabaäärsesse metsagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles