Noortekogu kogus koolidele raamatuid

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortekogu aktsiooniga koguti raamatuid kooliraamatukogudele, palju laekus selliseid teoseid, mida kogudel vaja ei olnud ja mis läksid taaskasutusse.
Pärnu noortekogu aktsiooniga koguti raamatuid kooliraamatukogudele, palju laekus selliseid teoseid, mida kogudel vaja ei olnud ja mis läksid taaskasutusse. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna noortekogu eestvedamisel koguti Pärnu koolide raamatukogudele nimekirja alusel raamatuid, millest neil puudus oli.

Pärnu linna noortekogu liige Laura Kiviselg rääkis, et kampaania toimus kolmandat korda. “Pigem ootasime raamatuid, mis olid nimekirjas, kuna need olid spetsiaalselt kogumiskampaania tarbeks koostatud ja nendest oli enim puudus,” selgitas ta.

Kiviselja sõnutsi toodi aga palju neid raamatuid, mida nimekirjas ei leidunud. “Teosed, mida raamatukogud ei vajanud, rändasid edasi taaskasutuskeskusse,“ lisas ta.

Noortevolikogu liikme andmeil sai nimekirjast kaetud üsna vähe, kuna uuemaid raamatuid, mis nimekirjas olid, neile kahjuks palju ei laekunud. Tema arvates oli üks põhjusi see, et inimestel neid kodus ei leidunud. Kõige arvukamalt pandi kogumiskastidesse aga “Meelist” ja „Kalle Blomkvisti ja Rasmust“. Üldiselt oli tegemist lasteraamatutega. 

Oma osa kogutud kirjavarast said Kuninga tänava põhikool, ühisgümnaasium, Ülejõe põhikool, Pärnu täiskasvanute gümnaasium ja Rääma põhikool.

“Kindlasti on plaan seda aktsiooni korrata, sest kooliraamatukogud vajavad täiendamist, ja kui on võimalus kuidagi sellele kaasa aidata, oleme valmis seda tegema,” selgitas Kiviselg noortekogu tulevikuplaane.

Raamatuid koguti 18. maist 8. juunini. Korjanduskastid olid üleval mitmel pool linnas. Kaasa sai aidata igaüks, kellel leidus riiulis mõni raamat, mida ta ise enam ei vajanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles