Rääma rabas jätkuvad järelkustutustööd

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma raba süttis kolmapäeva lõuna paiku.
Rääma raba süttis kolmapäeva lõuna paiku. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tori vallas Kilksama külas asuva Rääma raba põlengu lokaliseerisid päästjad eile õhtul ja täna jätkavad nad tulekollete otsimise ja järelkustutustöödega.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits ütles, et põleng lokaliseeriti eile kell 19.34. Täna otsivad rabas tulekoldeid ja teevad järelkustutustöid Kilingi-Nõmme ja Pärnu komando ja Koonga vabatahtlikud päästjad. Tööl on üheksa päästjat.

„Tulekollete tuvastamine metsas on tugeva tuule tõttu raskendatud, kuna tuul puhub väikese suitsujoa minema ja silmaga tulepesa avastada pole lihtne. Rabapinnasest otsitakse tulekoldeid peale metsamasinate termokaameratega,” seletas Moorits

Reide tehakse järgnevatel päevadelgi. Viimaste päevade tugevad vihmahood on soosinud Rääma rabapõlengu kustutamist ja  aidanud päästjate tööle igati kaasa.

Tulekahju puhkes Rääma turbarabas kolmapäeva lõuna paiku. Sama päeva õhtuks oli põleng kandunud 31 hektarile ja peale raba oli süttinud naabruses asuv mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles