Elagu neljas võim!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu istungite saal.
Pärnu linnavolikogu istungite saal. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe toimetus on saavutanud suurepärase võidu: Cardo Remmel astus Pärnu linnavolikogu esimehe kohalt tagasi. Paljud olid lootuse juba kaotanud. Käis kassi ja hiire mäng. Remmel määrati Estoniasse esialgu kolmeks kuuks, siis pikendati tema tegevjuhina töötamise aega, sest ta tahtis nii.

Ärimees jääb ärimeheks. Mitte kõik neist ei hinda demokraatiat ja õiglust. Volikogu esimehe arusaamad demokraatiast ja õiglusest peavad olema selged ja käitumine sellele kohane. Kahel toolil istumine ja rahva soovide eiramine on poliitikule lubamatu.

Kunagisest rahvaliitlasest Remmel ei saanud siiani aru, et rahvaesindajaks valituna on tema põhikohustus pärnakate ja Pärnu linna heaolu ning areng. Tema arvamus, et Pärnu Postimehe avaldatud artiklid kahjustavad ainult Estonia huve, näitab, et Pärnu linna käekäik teda ei huvita. Ärimeest huvitab raha.

Ka Pärnu linnavalitsusel on, mille poole püüelda. Elementaarne käitumisviis on juba see, et igale kirjalikule pöördumisele saadetakse vastus. Kui linnavalitsus ei soovi tuntud ajakirjanikuga suhelda, on arusaamades või tegudes midagi mäda.

Edgar Savisaarest eeskuju võtmine ei tasu ära. Need ajad, kui ajakirjanik kirjutas seda, mida linnavalitsus või mõni firma ette kirjutas, on möödas ja Pärnu Postimehe toimetus on seda oma tegudega näidanud.

Pärnu linnavolikogul seisab aga ees uus ülesanne. Estonia juhi valimiseks tuleb tegelikult välja kuulutada konkurss. Oma poiste mängud peavad lõppema. Toomas Kivimägi valimisliit peab täitma Eesti Vabariigi seadusi ja austama demokraatiat.

Suur tänu Pärnu Postimehe toimetusele hea töö eest ja edu ning teravat sulge edaspidisekski!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles